2017. jan 09.

Az uszodatechnika világában használt szakkifejezések

írta: Dózsa Pál
Az uszodatechnika világában használt szakkifejezések

Az utóbbi években egyértelműen azt tapasztaljuk, hogy a tisztelt ügyfeleink nem minden esetben tudják azokat a kifejezéseket, melyeket mi nap mint nap használunk. Ez természetesen nem baj, azonban sokkal egyszerűbb mindenkinek az élete, ha az egyes kifejezések alatt ugyan azt értjük.

Ezért elindítjuk szótár rovatunkat, mely segít megérteni akár képek segítségével, hogy az egyes medence alkatrészek mire is valók.

 

Szótár

 

Falátvezetés Intex, Bestway medencékhez (Egyszerű).

intex-falatvezetes.pngEz egy műanyag eszköz, mely segít, hogy a medence vize szivárgásmentesen átjusson a medence belsejéből a kívül lévő vízforgatóhoz. Az ilyen egyszerűbb medencékhez minimum 2 db falátvezetésre van szükség. Az egyik a szívó ág, melyen keresztül a víz a vízforgatóhoz jut, a másik a nyomó ág, mely a tisztított vizet visszapumpálja a medencébe. Az ilyen egyszerűbb medencéknél a vízforgató a medence oldalához csatlakozik, általában a vízszint alatt 10-30 cm-re lévő nyílásokon. 

Jelen esetben a kék felső rész a szívó, a szürke felső rész a nyomó ág. Ilyen falátvezetések esetén értelemszerűen a lebegő szennyeződések tisztítása valósul meg leginkább, miután ezek a szennyeződések kerülnek beszívásra. Javasolt Intex Belógatós Szkimmer használata, mert ennek segítségével nemcsak a lebegő, de vízen úszó szennyeződések is a tisztító vízáramlásba kerülnek, és a szkimmerben lévő gyűjtőkosár szépen összeszedi a víz tetején úszó leveleket, bogarakat.

Szólj hozzá