2015. dec 02.

Google pozíció ellenőrzés

írta: Dózsa Pál
Google pozíció ellenőrzés

Régóta tudom már, hogy a kiskereskedelmi vállalkozásom eredményessége magasan azon múlik Magyarországon, hogy a webshopot mennyire találják meg az Interneten. Miután Magyarországon a Google az elsődleges keresőmotor ezért fontos, hogy ebben a motorban minél kedvezőbb helyet foglalj el. 

Számos vállalkozás él meg abból ma, hogy akár sikerdíjasan, akár havi díj, akár fix díj rendszerben azt ígéri, hogy az oldaladat az első vagy a második találati oldalra hozza fel a kért kulcsszó tekintetében. 

 

Az is teljesen világos, hogy ez az eredmény akkor számít ha ezt a pozíciót nem csak egy-két napig, hanem akár hónapokig fenn tudja tartani a weboldalad.

Hetekig, hónapokig kerestem azt az alkalmazást, weboldalt ami segít abban, hogy a weboldalam valós helyzetét megmutassa a google keresőben bizonyos kulcsszavakra. 

Hát csalódtam, viszonylag kevés jó weboldalt és még kevesebb alkalmazást találtam erre a célra. 

Vagy a riportok minősége, vagy a nem megfelelő védelem (a sokszor lefuttatott keresés ronthatja weboldalad pozícióját), vagy a mérés pontatlansága megbízhatatlanná tette a talált alkalmazásokat, weboldalalkat. 

Mostanra azonban már hónapok óta tesztelek egy régi programot ami eddig megbízatónak minősült. Pontos eredményeket adott viszonylag gyorsan, több weboldalam tekintetében is. Ez a program a Free Monitor for Google a fejlesztője a www.cleverstat.com. Nagyon meg voltam velük elégedve, talán csak egy problémám akadt, hogy néhány kulcsszónál egy idő után elhagyta a kutatást. 

Tovább kerestem, hogy van-e esetleg olyan programjuk ami segíthetne a pontosabb megjelenítésben és szerencsére megtaláltam a Accurate Monitor for Search Engies. programot, ami az első tesztek alapján még jobb, pontosabb eredmény tud produkálni. 

A programban beállítható a weboldalad (licenctől függően akár több is) és bármennyi kulcsszó, amire szeretnél keresni. A program egyébként automatizálható annak érdekében, hogy napi pontos eredményt kapjál a kulcsszavaid eredményéről. Fontos, hogy beállíthatod az országodban vezető szerepet játszó keresőmotorokat, hiszen valószínűsíthetően ezek a motorok lesznek neked fontosak keresésekben.

Beállítható továbbá, hogy a keresés mennyire legyen lassú vagy gyors. (A lassú kutatások nem bántják a weboldalad google megítélését, így érdemes ezt választani)

A termék ingyenesen kipróbálható egy weboldalra 10 kulcsszó erejéig. (ebben a verzióban a lehívható statisztikákat nem lehet letölteni, csak megjeleníteni a számítógépen), de viszonylag olcsón beszerezhető a 3 hónapos, 1 éves vagy akár életfogytig tartó licence akár a kis vállalkozásoknak, akár a nagyobb SEO optimailzációra szakosodott cégeknek. 

 Professional SEO software

Szólj hozzá

google kereső kereső optimalizálás